Iahnie de fasole cu afumatura

de kamy in Mancaruri cu carne, 2 Mar 2011 | 7731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 3 cartofi potriviti
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 2 frunze dafin
  • carne afumata
  • carnati afumati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura:

Fasolea am spalat-o bine si am pus-o la inmuiat in apa rece,de seara.

Carnea afumata(eu am avut pulpa)am taiat-o cubulete si am fiert-o 10-15 min.

Intr-o cratita,in 3-4 linguri ulei am pus ceapa si carnatul la calit,dupa care am adaugat carnea afumata(eu am mai avut si un carnat ff uscat)le-am mai calit putin,am scos carnatul pe care l-am pus la prajit cu ceapa ,am pus o lingura de boia dulce si am adaugat apa fierbinte peste carne,lasand sa fiarba pana s-a inmuiat.

Cand carnea a fost aproape fiarta,am pus fasolea,cartofii curatati si carnatul taiat feli,am mai adaugat apa(sa fie cu 2 degete peste fasole),am pus 2 frunze de dafin,o lingura de pasta de rosii,condiment pentru mancaruri cu fasole si am lasat sa fiarba la foc mic.

Cand fasolea s-a fiert,scoatem pe o farfurie cartofii si ii zdrobim bine cu o furculita dupa care ii adaugam inapoi in mancare,mai punem 2-3 linguri de pasta de rosii,punem sare,piper dupa gust ,mai lasam sa dea in cateva clocote,dupa care stingem focul.

Am pus peste patrunjel verde si am mancat cu castraveti murati.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Rolul cartofilor e sa lege mai bine iahnia...dar asta depinde de gusturi...noua nu ne place ...apatoasa

2

Dupa ce opriti focul,pescuiti frunzele de dafin si aruncati-le

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

kamy 1

04.03.2011, 12:49

medi....te servesc cu drag

kamy 1

04.03.2011, 12:49

carla....si pe tine

kamy 1

04.03.2011, 12:50

mena....hai ca esti aproape

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocana porcului