Fasolea am spalat-o bine si am pus-o la inmuiat in apa rece,de seara.
Carnea afumata(eu am avut pulpa)am taiat-o cubulete si am fiert-o 10-15 min.
Intr-o cratita,in 3-4 linguri ulei am pus ceapa si carnatul la calit,dupa care am adaugat carnea afumata(eu am mai avut si un carnat ff uscat)le-am mai calit putin,am scos carnatul pe care l-am pus la prajit cu ceapa ,am pus o lingura de boia dulce si am adaugat apa fierbinte peste carne,lasand sa fiarba pana s-a inmuiat.
Cand carnea a fost aproape fiarta,am pus fasolea,cartofii curatati si carnatul taiat feli,am mai adaugat apa(sa fie cu 2 degete peste fasole),am pus 2 frunze de dafin,o lingura de pasta de rosii,condiment pentru mancaruri cu fasole si am lasat sa fiarba la foc mic.
Cand fasolea s-a fiert,scoatem pe o farfurie cartofii si ii zdrobim bine cu o furculita dupa care ii adaugam inapoi in mancare,mai punem 2-3 linguri de pasta de rosii,punem sare,piper dupa gust ,mai lasam sa dea in cateva clocote,dupa care stingem focul.
Am pus peste patrunjel verde si am mancat cu castraveti murati.
Pofta buna!!!!
1
Rolul cartofilor e sa lege mai bine iahnia...dar asta depinde de gusturi...noua nu ne place ...apatoasa
2
Dupa ce opriti focul,pescuiti frunzele de dafin si aruncati-le