Iahnie de fasole cu afumatura

de kamy in Mancaruri cu carne, 2 Mar 2011 | 7892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 3 cartofi potriviti
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 2 frunze dafin
  • carne afumata
  • carnati afumati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura:

Fasolea am spalat-o bine si am pus-o la inmuiat in apa rece,de seara.

Carnea afumata(eu am avut pulpa)am taiat-o cubulete si am fiert-o 10-15 min.

Intr-o cratita,in 3-4 linguri ulei am pus ceapa si carnatul la calit,dupa care am adaugat carnea afumata(eu am mai avut si un carnat ff uscat)le-am mai calit putin,am scos carnatul pe care l-am pus la prajit cu ceapa ,am pus o lingura de boia dulce si am adaugat apa fierbinte peste carne,lasand sa fiarba pana s-a inmuiat.

Cand carnea a fost aproape fiarta,am pus fasolea,cartofii curatati si carnatul taiat feli,am mai adaugat apa(sa fie cu 2 degete peste fasole),am pus 2 frunze de dafin,o lingura de pasta de rosii,condiment pentru mancaruri cu fasole si am lasat sa fiarba la foc mic.

Cand fasolea s-a fiert,scoatem pe o farfurie cartofii si ii zdrobim bine cu o furculita dupa care ii adaugam inapoi in mancare,mai punem 2-3 linguri de pasta de rosii,punem sare,piper dupa gust ,mai lasam sa dea in cateva clocote,dupa care stingem focul.

Am pus peste patrunjel verde si am mancat cu castraveti murati.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Rolul cartofilor e sa lege mai bine iahnia...dar asta depinde de gusturi...noua nu ne place ...apatoasa

2

Dupa ce opriti focul,pescuiti frunzele de dafin si aruncati-le

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (42)

kamy 1

04.03.2011, 12:49

medi....te servesc cu drag

kamy 1

04.03.2011, 12:49

carla....si pe tine

kamy 1

04.03.2011, 12:50

mena....hai ca esti aproape

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta traditionala de pomana porcului