Inspirat de vitrina celor de la Kaufland, am hotarat sa imi investesc timpul, aproximativ 5 ore, pentru un preparat ieftin si foarte savuros.
Pieptul de porc este o bucata de carne cu straturi de grasime si un strat de sorici.
Bucata de carne hasurata pe partea superioara, cea cu sorici, se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat pacinat si cimbru uscat.
Incalzim cuptorul la 170 de grade si introducem bucata de carne pentru 90 de minute acoperita cu o folie din aluminiu, mai jos o fotografie cu porcul dupa cele 90 de minute.
Scoatem folia de aluminiu si il condimentam cu sosul BBQ la fiecare 90 de minute. In ultimile 30 de minute eu am bagat pe langa pieptul de porc si niste cartofi, toata savoarea a intrat in acei cartofi.
Pentru acest preparat am folosit tehnica de coacere indelungata la o temperatura joasa, asa numitul “slow cooking”.
1
Asadar am folosit Sosul BBQ facut in casa