Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat

de Retete_gustoase in Porc, 2 Dec 2024 | 967 vizualizari

 

Pieptul de porc cu sorici este unul dintre cele mai gustoase preparate pe care le putem face cu ocazia sarbatorilor de iarna. Se poate consuma fierbinte, dar daca il lasati sa se raceasca bine, se poate servi la sendvisuri sau alte aperitive.
Pentru acest Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat, sunt necesare cateva ingrediente: piept de porc cu sorici, vin alb, condimente, usturoi si miere.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat:
  • 1 kg piept de porc cu sorici
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lg miere
  • putin cimbru uscat
  • 200 ml vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat:

Cum se prepara Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat:

Cresteaza soriciul in patrate mici, fara sa tai si carnea. Acest pas ajuta la obtinerea unui sorici crocant.

Freaca bine pieptul de porc cu sare, insistand pe sorici. 

Intr-o caserola, pune vinul, putin cimbru, sare si amesteca bine. Adauga usturoiul zdrobit, si pune pieptul de porc. Acopera caserola si lasa carnea la marinat in frigider pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.

A doua zi, scoate pieptul de porc din marinada si unge-l cu putina miere amestecata cu o lingura de ulei. Daca nu iti place, poti omite acest pas.

Asaza pieptul de porc intr-o tava, cu soriciul in sus si adauga zeama in care s-a marinat carnea si, daca e nevoie, putina apa in tava. 

Acopera tava cu folie de aluminiu si coace timp de 1,5 ore, la 160 grade C.

Indeparteaza folia de aluminiu, creste temperatura la 220°C si mai lasa carnea 20 de minute pana cand soriciul devine crocant si rumen.

Lasa carnea sa se odihneasca 10 minute inainte de a o taia. Se serveste cu garnitura de cartofi, muraturi sau salata.

Incearca si reteta de  Piept de porc cu pătrunjel, salvie și lămâie, la cuptor sau reteta de Ciolan afumat pe pat de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita gustoasa de cartofi cu carne de porc