Organele de miel si ficatelul de pui se spala bine, se scurge de apa si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt si se calesc in 2 linguri ulei pina devin sticloase. Adaugam organele de miel mai putin ficatul, condimentam si lasam sa se inabuse 5 minute.Daca punem si limba de biel o oparim mai inainte si indepartam stratul alb de piele de deasupra.Adaugam la sfarsit si ficatul taiat, mai lasam sa se inabusa cateva minute , apoi dam de o parte la racit.
Curatam de coaja ouale fierte si spalam bine o legatura de marar si doua de patrunjel verde. Lasam sa se scurga bine apoi le macinam pe rand impreuna cu organele racite, asa cum se vede in fotografii.
Pieptului de miel spalat si sters bine de apa ramasa, ii indepartam carnea de coaste astfel incat sa se formeze un sac pe care il vom umple cu pasta rezultata din organele macinate la care am adaugat ouale crude si pesmetul. Umplem bine pieptul si lateralele le coasem cu ata. In cazul in care nu se pot uni, punem o bucata din praporul de la miel, care va fi ca si un petec.
Ungem o tava cu untura, adaugam 1/2 pahar cu apa si 1/2 pahar vin alb , punem pieptul de pui uns si el si condimentat si il dam la cuptorul incins la 180 de grade C cam 30-40 minute pina capata o crusta aramie ,frumos rumenita.
Intre timp preparam cartofii calugaresti astfel: intr-un prosop punem cartofii noi presarati cu sare grunjoasa si ii frecam bine in prosop pina se inlatura coaja.Repetam operatiunea pina terminam toti cartofii.Iii spalam bine si ii fierben in apa simpla.
Ungem un vas yenna cu unt(untura)punem cartofii fierti scursi de apa, deasupra presaram vegeta fara sare, cateva bucatele de unt si ii dam la cuptor sa se rumeneasca cam 30 minute.Ii mai invartim din cand in cand.
Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam mararul verde tocat si ii condimentam; ii mai lasam putin in cuptor apoi se pot servi cu felii din pieptul de miel umplut si salata verde.
Sunt sigura ca veti fi foarte multumiti de gustul deosebit pe care il vor simti papilele voastre gustative....Testati-l si nu veti regreta ! Pofta mare !