Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

de Sidy in Curcan, 17 Feb 2013 | 7491 vizualizari

 

La noi in familie , cea mai buna leguma este ...carnea. Si daca ar fi doar cu cartofi , ar fi cea mai buna.
Dar....nu este sanatoasa.
Asa ca m-am gandit sa fac pe langa carnea de pui si cea de curcan si niste legume la cuptor.
Rezultatul a fost nesperat de bun, asa ca va poftesc sa incercati cu multa incredere.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de curcan
  • 3 pulpe de pui
  • 10 cm ghimbir proaspat
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei kapia
  • 1 caciulie usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper negru Kotany
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapa rosie
  • 8 ciuperci proaspete
  • 50 g unt
  • cateva fire patrunjel verde
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume:

Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza.

Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat.

In aceasta marinada punem carnea pentru cat mai multe ore, de preferat de seara pina dimineata.Tinem marinada acoperita la rece.

A doua zi , curatam morcovii si ii taiem rondele. Ceapa o curatam si o taiem julien.Dovleceii ii curatam si ii taiem si pe ei rondele.Curatam si ciupercitele, coditele de asemenea.

Intr-o tava punem un rand de rondele de morcovi, ceapa julien, 1/2 din  fasolea verde , dovleceii , apoi pulpele scoase din marinada.

Acoperim cu fasolea verde ramasa , 1/2 din ardeiul kapia ramas si deasupra punem ciupercile curatate si coditele acestora. In fiecare ciupercuta punem usturoi presat, patrunjel verde si putin unt.

Deasupra presaram sare si piper, turnam zeama ramasa de la marinada si o cana cu supa de carne.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru o ora jumatate pina se coc pulpele. Din cand in cand scoatem tava si pulverizam deasupra ulei si sos din tava.

Cand pulpele sunt frumos rumenite si intra furculita foarte usor in ele , sunt gata.

Servim pulpele alaturi de ciuperci si de legumele coapte.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]