Musaca de carne cu dovlecei si vinete

de oanapl in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2017 | 9799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc cu vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 vanata
  • 3 dovlecei
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 cana vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g cascaval sau mozzarella
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de carne cu dovlecei si vinete:

Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin.

Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul maruntit, apoi adaugi morcovul ras si rosiile taiate cubulete mici. Adaugi carnea si condimentezi cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Torni vinul si bulionul si lasi sa scada bine.

Asezi intr-o tava astfel: un rand de dovlecei, ½ din carne, ½ din cascaval, vinete, restul de carne si dovlecei. Acoperi cu folie si introduci tava la cuptor pentru o ora, la 200 de grade C. Dupa 40 de minute, inlaturi folia si lasi sa se coaca. Dupa alte 20 de minute, scoti tava si presari cascavalul ramas. Introduci tava in cuptor pentru cateva minute, pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca musacaua si o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet cu legume la cuptor