Aici ceva, care necesita foarte mult timp, asa ca nu e pentru toata ziua, poate pentru o nunta sau musafiri! Foarte, foarte dulce!!
Martipanul il pui in apa calduta si o amesteci pina este ca o crema. 3/4 din zahar, galbenusuri, sarea si coaja de Titron bagi dupa aceea inauntru si amesteci bine.
Albusul il bati cu restul de zahar foarte bine si il amesteci inauntru.
Faina si praful de copt le amesteci si incorporezi in crema de sus.
Dupa aia pui in cuptor la 200 °C, Intr-o tava tapetata cu hartie de copt., pentru cca 10 Minute! Trebuie sa te uiti!!!
Pui foaia de biscuit repede pe un prosop de bucatarie si il lasi sa se raceasca.
Cind este rece, faci 3 bucati.
Una din ele se unge cu marmelada, iar deasupra se repartizeaza martipanul. Pui bine in folie si ceva greu pe el. Astepti 24 de ore.
Dupa 24 de ore, (AM UITAT!!!: 1 lingurita de marmelada apricose pui la microunde, sa fie cald, pui pe martipan, ca sa ai ca un lipici pentru fondant) il faci in bucatele, decorezi cu fondant sau ciocolata, cum vrei.
Succes!!
1
Daca lucrezi cu fondant din Marschmallow´s, poti sa faci decoratiunile cu cateva zile inainte
2
Daca nu ai fondant, poti face din zahar pudra un strop de titrona si un pic de apa. Dar nu o sa iasa tare colorat!
3
Sau poti sa faci cu ciocolata ta preferata!
4
Prajitura este greu de facut, dar e foarte buna! Poti sa faci zilnic, ceva. Se tine foarte bine. Este o prajitura, care cu cat mai mult sta, cu atat e mai buna!
5
Daca stii ca nu mananca copiii, n-ai de ce sa nu bagi un pic de rom in compozitie...hmmm... DAR NU PREA MULT!!