Peste turcesc

de ionix in Pangasius, 14 Sep 2009 | 7560 vizualizari

 

o reteta cu un gust foarte interesant... zic eu...

 

INGREDIENTE

  • 2-3 vinete lungi
  • 1kg peste file (dupa gust)
  • malai 
  • 2-3 oua
  • sare, piper
  • ulei masline pentru prajit
  • ulei floarea soarelui pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste turcesc:

Se curata vinetele de coaja, se taie fasii pe lung cat mai subtire si se sareaza.

Intr-o tigaie cat mai lata se pune la incins uleiul de masline si se prajesc pana se rumenesc un pic fasiile de vinete.

Pestele se taie patratele cu latura cam de 10 cm si se condimenteaza. Se bat ouale cu putina sare si piper iar pe o farfurie se pune putin malai.

Fiecare bucatica de peste se ia si se tavaleste prin ou si apoi prin malai.

Se prajesc bine intr-o tigaie cu ulei, incins in prealabil.

Bucatele de peste se impacheteaza in feliile de vinete prajite si se prind cu scobitori pentru a nu se desprinde.

Se serveste cu sos bechamel sau orice sos, dupa gust.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste turcesc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 12:34

Este o reteta foarte interesanta,sigur am sa o testez.Felcitari,este o reteta deosebita.

ionix 1

16.02.2010, 13:19

Multumesc frumos... esti o draguta sper sa-ti placa daca incerci

Miha 1

16.02.2010, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pangasius cu dovlecei