Peste rece cu glazura de portocale

de Toamna07 in Peste, 25 Iun 2013 | 3692 vizualizari

 

Va invit la masa!
Incercati un alt fel de a servi pestele!

 

INGREDIENTE

  • 800 g peste (merluciu,cod sau pestele folosit de mine - nototenia care este un salau de Antarctica)
  • 5 portocale
  • 100 g faina
  • 1 lingura rasa amidon
  • sare,piper negru boabe,chilli uscat
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste rece cu glazura de portocale:

Stoarcem portocalele si pastram zeama. Curatam bine pestele si il  taiem in bucati mari.Tavalim bucatile de peste prin faina,le scuturam si le prajim in ulei de floarea-soarelui incins. Le scoatem pe hartie absorbanta,apoi le transferam intr-o tava sa se raceasca.

Intre timp ,punem la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabe de piper,foile de dafin si chilli uscat.

Adaugam amidonul desfacut in putina apa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase,amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste pestele rece. Potrivim gustul de sare si lasam pestele sa se marineze cel putin 3 ore.

Servim preparatul rece,decorat cu felii de portocale si,dupa gust ,cu o garnitura de fasole verde.

Este pur si simplu...reconfortant,lipicios,gustos si minunat de aromat !:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste rece cu glazura de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

camelia75 1

25.06.2013, 21:41

- Andreea - 1

25.06.2013, 22:18

Rocsi 1

25.06.2013, 23:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de portocale