Peste Prajit cu Mamaliguta

de nico15 in Crap / Caras, 7 Noi 2010 | 6200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de malai
  • apa
  • sare
  • 1 Kg de biban mic
  • faina
  • malai,
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste Prajit cu Mamaliguta:

 
Pentru mamaliga: Se pune apa cu un praf de sare pe foc si se lasa pana incepe sa clocoteasca, cand apa clocoteste se adauga malaiul bloc aproximiativ 2-3 maini si se incepe amestecarea, trebuie amestecat bine pentru a nu se prinde, daca se doreste ca mamaliga sa fie mai tare(vartoasa) se adauga mai mult malai, cand se observa ca mamaliga este gata se ia de pe foc si se rastoarna pe farfurie.

Pentru design-ul pe care eu l-am realizat, am luat o forma speciala si cu lingura am umplut aceasta forma, mamaliga luand forma respectiva.

Pestele se spala si se curata, i se taie capul se despica pe burta curatandu-se in interior, se mai spala inca o data si se tamponeaza cu servetele absorbante interior/exterior. Dupa care pestele se da printr-un amestec de faina, malai si se sareaza. Se scoate pestele si se lasa pe servetele absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime.

Pentru aranjarea farfuriei se aseaza mamaliga in mijloc, pestisori de jur imprejurul mamaligii, se taie 2-3 frunze de salata si se decoreaza, este recomandat a se servi cu mujdei de usturoi.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste Prajit cu Mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nico15 1

09.11.2010, 22:02

Dragelor sunteti invitatele mele

lilik 1

15.11.2010, 15:37

ce bun

pompierulpescar 1

26.08.2011, 18:22

Parerea mea este ca bibanul este pacat sa-l pregatiti, altfel decat saramura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde