Peste la cuptor

de anisoara in Somon, 26 Ian 2010 | 14460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de peste - somon ,
  • 100 gr. unt
  • o lamie ,
  • 4 cepe,
  • un usturoi,
  • condimente pt peste
  • sare,
  • piper negru,
  • ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste,  pe ambele parti.

Pentru fiecare bucata de peste se curata si se taie in cerculete mascate o ceapa de marime normala ,o felie de lamie , 2 catei de usturoi, taiat in felii subtiri.

Pe o bucata mare de hirtie de aluminiu se toarna ulei, se arnajeaza cerculetele de ceapa taiata. La mijlocului stratului de ceapa se adauga felia de lamaie, apoi se pune bucata de peste presarata cu condimente si pe el  se presara usturoiul taiat.

Se impacheteaza  si se string bine toate colturile pungii , ca sa nu curga sucul din ea in timpul coacerii. Aceste pungi se lasa in frigider pentru 30 min. In acest timp pestele se marineaza bine.


Dupa aceeia , pungile cu peste se pun la cuptor sa se coaca la t 200 C pentru 15 minute. Peste 15 minute se deschid pungile la partea de deasupra si se lasa sa se rumeneasca mai bine.

Cind se serveste la masa pestele  cu legume proaspete , se prepara UN MIC APERiTIV DIN UNT.

UNTUL VERDE

Untul (100 gr) se scoate in prealabil din frigider. Cind devine moale, se adauga la el un pic de sare, piper negru, marar maruntit, patrunjel maruntit proaspat si putin sucul la jumatate de lamie. Totul se amesteca minutios. Se repartizeaza intr-o forma plata la intaltimea de 1.5 cm si se pune in congelator sa se raceasca bine.

Pe un platou se aranjeaza pestele, se taie cu o forma untul si se arnajeaza pe farfuria cu peste cu legume proaspate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

madi_marin 1

27.01.2010, 12:33

vin si eu...ca mi-e o pofta.....sa vedem cum ne batem pe-o bucatica.....

anisoara 1

27.01.2010, 16:13

Am de toate pentru toti. Pofta buna .

-Marius- 1

14.12.2018, 09:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu portocale si orez negru