Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste, pe ambele parti.
Pentru fiecare bucata de peste se curata si se taie in cerculete mascate o ceapa de marime normala ,o felie de lamie , 2 catei de usturoi, taiat in felii subtiri.
Pe o bucata mare de hirtie de aluminiu se toarna ulei, se arnajeaza cerculetele de ceapa taiata. La mijlocului stratului de ceapa se adauga felia de lamaie, apoi se pune bucata de peste presarata cu condimente si pe el se presara usturoiul taiat.
Se impacheteaza si se string bine toate colturile pungii , ca sa nu curga sucul din ea in timpul coacerii. Aceste pungi se lasa in frigider pentru 30 min. In acest timp pestele se marineaza bine.
Dupa aceeia , pungile cu peste se pun la cuptor sa se coaca la t 200 C pentru 15 minute. Peste 15 minute se deschid pungile la partea de deasupra si se lasa sa se rumeneasca mai bine.
Cind se serveste la masa pestele cu legume proaspete , se prepara UN MIC APERiTIV DIN UNT.
UNTUL VERDE
Untul (100 gr) se scoate in prealabil din frigider. Cind devine moale, se adauga la el un pic de sare, piper negru, marar maruntit, patrunjel maruntit proaspat si putin sucul la jumatate de lamie. Totul se amesteca minutios. Se repartizeaza intr-o forma plata la intaltimea de 1.5 cm si se pune in congelator sa se raceasca bine.
Pe un platou se aranjeaza pestele, se taie cu o forma untul si se arnajeaza pe farfuria cu peste cu legume proaspate.