Peste cu pasta harissa

de ianculubita in Peste, 25 Mar 2016 | 2779 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta cu un gust mai mult decat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste
  • 2 linguri pasta harissa
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml otet de vin rosu(merge si alb)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • sare
  • 50ml ulei
  • 1 punga cu legume congelate pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu pasta harissa:

Intr-un bol se amesteca 1 lingura de pasta harissa cu putina sare, chimionul macinat, se maseaza pestele cu acest amestec, se pune intr-un vas si se tine al frigider cel putin 2h; ideal ar fi sa se tina pana a doua zi, astfel intra in peste aromele si nu se mai simte iuteala de la pasta atat de tare.

Dupa acest timp, se trece pestele prin faina apoi se prajeste in ulei incins pe ambele parti si se scoate pe o farfurie; uleiul ramas se scurge in alta tigaie si se caleste ceapa tocata marunt, se adauga restul de pasta harissa,otetul,scortisoara,putina sare, 300ml apa si se lasa pe foc 10-15min pana scade putin apoi se adauga mierea, apa de trandafir, pestele iar dupa 2min se opreste focul.

Intr-o tigaie cu 1 lingura unt se pun legumele fara sa fie decongelate, se lasa cateva minute cu capac sa scada apa din ele si sa se inabuse, la sfarsit se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se serveste pe farfurie legume, alaturi peste cu sos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dupa gustul meu,otet a fost cam mult; asa ca daca mancati mai putin acru,reduceti din cantitatea de otet sau mariti cantitatea de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu pasta harissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ianculubita 1

25.03.2016, 16:38

Multumesc,e super bun!

mirela0911 1

25.03.2016, 18:50

Ce bun trebuie sa fie!

reisnaor_2006 1

25.03.2016, 19:24

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda