Plachie de macrou

de Carmen_Ana in Peste, 5 Iul 2014 | 3858 vizualizari

 

Macroul este pestele cel mai agreat in mancarurile preparate pentru familia mea .

 

INGREDIENTE

  • Macrou (doua buc. aprox 600 g )
  • o ceapa alba
  • doua fire ceapa verde
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • rosii intregi (conserva mica)
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • o frunza de dafin
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de macrou:

Am taiat capetele si coditele,am curatat macroul de intestine si l-am spalat bine in interior,pana am eliminat toata pelicula neagra .

Dupa ce s-a scurs de apa,am taiat fiecare macrou in 3 bucati.

Legumele curatate si spalate ,le-am taiat felii potrivite.

Am turnat uleiul in oala aparatului ,am setat functia FRY (prajire) si timpul 15 min .

Dupa 30" ,cand uleiul s-a incins usor,am asezat bucatile de macrou in oala de teflon si am lasat capacul.

Dupa 8-9 min am intors bucatile de peste si am continuat prajirea fara a mai lasa capacul aparatului.

Dupa prajire,am scos bucatile de macrou cu spatula si le-am asezat pe o farfurie.

In acelasi ulei din oala am asezat legumele taiate (fara rosii si usturoi) ,am setat FRY si timpul de 5 min.

Imediat dupa prajire ,am adaugat apa ,boiaua dulce,rosiile intregi (pe care le-am taiat bucati cu spatula ) si bucatile de macrou.

Am setat functia STEW si timpul 20 min.

Cu 10 min inainte de terminarea programului am adaugat vinul,dafinul si usturoiul zdrobit.

Am dat gust cu sare si piper.

La terminarea programului ,am decuplat aparatul de la curent.

Am servit plachia calda,presarata deasupra cu ceapa verde tocata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somn cu legume en papillote - la Multicooker