Macroul este pestele cel mai agreat in mancarurile preparate pentru familia mea .
Am taiat capetele si coditele,am curatat macroul de intestine si l-am spalat bine in interior,pana am eliminat toata pelicula neagra .
Dupa ce s-a scurs de apa,am taiat fiecare macrou in 3 bucati.
Legumele curatate si spalate ,le-am taiat felii potrivite.
Am turnat uleiul in oala aparatului ,am setat functia FRY (prajire) si timpul 15 min .
Dupa 30" ,cand uleiul s-a incins usor,am asezat bucatile de macrou in oala de teflon si am lasat capacul.
Dupa 8-9 min am intors bucatile de peste si am continuat prajirea fara a mai lasa capacul aparatului.
Dupa prajire,am scos bucatile de macrou cu spatula si le-am asezat pe o farfurie.
In acelasi ulei din oala am asezat legumele taiate (fara rosii si usturoi) ,am setat FRY si timpul de 5 min.
Imediat dupa prajire ,am adaugat apa ,boiaua dulce,rosiile intregi (pe care le-am taiat bucati cu spatula ) si bucatile de macrou.
Am setat functia STEW si timpul 20 min.
Cu 10 min inainte de terminarea programului am adaugat vinul,dafinul si usturoiul zdrobit.
Am dat gust cu sare si piper.
La terminarea programului ,am decuplat aparatul de la curent.
Am servit plachia calda,presarata deasupra cu ceapa verde tocata marunt.