Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se lasa la racit dupa care se dau pe razatoare, alaturi de cascaval si de untul rece.
Adaugam cele 2 oua, condimentam, dupa care amestecam.
Cand s-a omogenizat toata compozitia aaugam faina putin cate putin. Laura zice ca se pune 375g de faina. Cartofii mei au fost ceva mai mari, asa ca a trebuit sa mai adaug ceva mai multa faina pt ca aluatul era foarte lipicios si nu se putea lucra.
Eu am lasat putin aluatul la frigider, cam jumate de ora, sa se poata lucra mai usor, dupa care l-am intins pe o planseta pudrata cu faina si am taiat floricele cu o forma de fursecuri. Am crezut ca o sa reusesc sa o conving pe Elena, sa manance macar una, dar nu prea am avut succes. Data viitoare o sa incerc cu ursuleti :).
Floricelele se prajesc in mult ulei incins, eu le-am prajit in oala de cartofi pai.
Cand se pun in uleiul incins se rumenesc foarte repede, asa ca daca aveti pe cineva in zona care sa vi le intoarca e ideal, asta in timp ce voi le decupati pe restul.