Se curata si se spala carnea foarte bine.
Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient.
Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar.
Se pot adauga si morcovii. Dupa fierbere se scot intr-un vas si se acopera pentru a nu se usca.
Intre timp, se curata usturoiul si se piseaza bine.
Se fierbe totul la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate din cantitatea initiala (chiar mai mult)
Cand carnea incepe sa se desprinda de pe os, se scot intr-o farfuriuta cateva linguri de zeama si se lasa la rece 10-15 minute. Daca aceasta nu se leaga, se continua fierberea si se repeta procedeul pana ce zeama se gelatineaza.
Se scoate apoi carnea, se lasa la racit si se curata de pe os.
Zeama se lasa la racit si se adauga usturoiul pisat, se amesteca bine pentru a se intrepatrunde aromele.
Se strecoara zeama printr-o sita cu tifon (care trebuie schimbat des), de cateva ori , pentru a separa grasimea.
Carnea si morcovii se asaza in farfurii/boluri/tavi, se toarna zeama si se pastreaza la rece peste noapte.
Pofta buna!
1
Se pot adauga la fierbere si cateva foi de dafin si boabe de piper