Pernute crocante din mamaliguta

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2013 | 16266 vizualizari

 

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea?
Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am pus-o in aplicare.
A iesit ceva bun de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr mamaliguta
  • 200 gr faina
  • 75 gr branza
  • 200 ml ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute crocante din mamaliguta:

Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.

Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.

Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim pernutele cate un minut pe fiecare parte.

Au iesit crocante si bune, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.

TIPS-URI

1

Branza trebuie sa fie din cea veche si destul de tare.

2

Se pot condimenta dupa gustul fiecaruia.

3

Focul trebuie sa fie intens in timpul prajirii, altfel vor absorbi uleiul si devin gretoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute crocante din mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi la cuptor