Perisoare cu smantana

de AndreeaRodica in Vita, 17 Mar 2011 | 5277 vizualizari

 

Reteta asta o fac si o refac, fiind printre preferatele fetitei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • pulpa vitel
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 200 grame smantana
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu smantana:

Am folosit o bucata frumoasa de pulpa de vitel pe care am tocat-o si am adaugat 1 ou, 2-3 linguri de orez, sare si putin oregano uscat.
Am pus la fiert perisoarele intr-o oala mare (sa aiba loc destul) in apa clocotita cu putina sare, la foc mic. Au fiert cam 45-50 de minute dupa care le-am scos cu grija intr-o farfurie.

Cat au fiert perisoarele am pregatit sosul. Am calit o ceapa taiata marunt (putin, numai pana se inmoaie), am adaugat ardeiul si morcovul taiate foarte marunt. Dupa ce s-au muiat un pic am pus doua pahare cu apa, am acoperit si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Cand au fost bine fierte, am adaugat o bucata de dovlecel taiata bastonase.

Apoi am adaugat cam 250 de grame de smantana si putin patrunjel verde si am lasat sa dea 2-3 clocote. Am adaugat perisoarele, a mai clocotit 1 minut si apoi am inchis focul.

Cantitatea de sos depinde de gustul fiecaruia, dar trebuie avut grija ca perisoarele se mai umfla, absorbind din sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana