Perisoare cu smantana

de AndreeaRodica in Vita, 17 Mar 2011 | 5026 vizualizari

 

Reteta asta o fac si o refac, fiind printre preferatele fetitei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • pulpa vitel
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 200 grame smantana
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu smantana:

Am folosit o bucata frumoasa de pulpa de vitel pe care am tocat-o si am adaugat 1 ou, 2-3 linguri de orez, sare si putin oregano uscat.
Am pus la fiert perisoarele intr-o oala mare (sa aiba loc destul) in apa clocotita cu putina sare, la foc mic. Au fiert cam 45-50 de minute dupa care le-am scos cu grija intr-o farfurie.

Cat au fiert perisoarele am pregatit sosul. Am calit o ceapa taiata marunt (putin, numai pana se inmoaie), am adaugat ardeiul si morcovul taiate foarte marunt. Dupa ce s-au muiat un pic am pus doua pahare cu apa, am acoperit si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Cand au fost bine fierte, am adaugat o bucata de dovlecel taiata bastonase.

Apoi am adaugat cam 250 de grame de smantana si putin patrunjel verde si am lasat sa dea 2-3 clocote. Am adaugat perisoarele, a mai clocotit 1 minut si apoi am inchis focul.

Cantitatea de sos depinde de gustul fiecaruia, dar trebuie avut grija ca perisoarele se mai umfla, absorbind din sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu