pentru ca nu am avut timp sa fac poze cand am pus muraturile,le-am facut acuma cand le-am scos!!astazi mam dus in beci sa imi pitrocesc varza,si mi-am vazut pepeni cum stateau ei frumos acolo si mam gandit sa iau unul sa il incerc sa vad daca e murat,este nemaipomenit de bun,de asta am sa va impartasesc reteta mea de pepeni murati!!
Pentru inceput, pepenii trebuie intepeti langa codita, sa aiba pe unde sa isi traga saramura si ii asezam in butoi sau unde ii puneti voi, urmeaza crengile de visin care trebuie puse obligatoriu pt a pastra coaja pepenilor tare. Adaugam morcovul si telina taiate fasii sau rondele, ardeii iuti, cat doriti, mararul uscat ar fi bine sa il asezati pt prima data la fundul butoiului, apoi printre pepeni si deasupra lor. Urmeaza usturoiul, boabele de mustar si de piper.
Ne pregatim sa punem apa cu sare, la un litru de apa o lingura de sare pentru muraturi. Avem grija ca saramura sa acopere pepenii. A doua zi trebuie sa ne uitam la ei daca au mai tras din apa cu sare trebuie sa avem grija sa completem din nou, sa nu ramana pepenii descoperiti, ca sa nu prinda floare!
Dupa ce i-am pus am aflat ca puteam sa pun si gogonele sau conopida! Dar nu-i nimc, o sa stiu pe la anul!! Maine am sa aduc si niste varza murata si am sa va impartasesc reteta mea!
1
LA UN LITRU DE APA,O LINGURA DE SARE MARE(pt. muraturi)