Varza murata

de Constelatialeu in Muraturi, 8 Noi 2014 | 22938 vizualizari

 

E buna si-o reteta din asta,pentru cine vrea sa-si puna varza.....Nu e cum imi amintesc eu din copilarie,putina aia de lemn,mare si incapatoare si cu un miros de ''lemn murat'',dar e ok,cat sa ai varza murata de-o sarma pentru Craciun si Revelion......

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt variabile in functie de butoiul in care puneti
  • 1 butoi de cca 40 l
  • un furtun subtire cca 3-4 m ( furtunul este gaurit pe jumatate din suprafata lui)
  • varza, 20-25 buc ( am avut mai mica,ca nu intra pe gura butoiului)
  • sare grunjoasa
  • boabele de porumb de la un stiulete
  • tije de marar uscat
  • 2 gutui
  • 1 varza rosie mica
  • 1 sfecla rosie mica
  • tije de hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Mai intai spalam bine butoiul.Apoi curatam varza de foile urate si cu un cutit ascutit scobim un pic cotorul si il umplem cu sare grunjoasa.Pe fundul butoiului asezam furtunul sub forma de colac si restul il ridicam in sus sa ramana un capat afara din butoi.Apoi incepem sa asezam varza pe care am scobit-o si am umplut-o cu sare.Asezam in asa fel incat sa nu ramana prea mult spatiu intre verze.Printre verze bagam bucati de hrean,bucati de gutuie si boabe de porumb,pe care le-am spalat inainte.Procedam asa pana umplem butoiul.Apoi punem saramura.La o galeata de 10 l adaugam o cana de ceai plina cu sare grunjoasa,amestecam sa se topeasca si apoi turnam in butoi.Procedam asa pana umplem butoiul,deasupra punem tijele de marar uscat.Lasam asa pana a doua zi,cand mai punem varza,pentru ca o sa mai scada.Adaugam si-o varza mica rosie si o sfecla rosie,pentru culoare.Nu punem capacul.In fiecare zi,timp de o saptamana vanturam zeama,sufland in furtun,simplu si eficienta metoda asta,zic eu,voi incercati-o si o sa vedeti daca e eficienta sau nu. Dupa o saptamana ,astupam cu capac butoiul si asteptam sa se mureze,pana la Craciun e buna de sarmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza la butoi