Penne rigate cu legume gratinate

de vio_dreams in Penne, 15 Noi 2013 | 19364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne rigate
  • 300 gr legume mixte
  • 1 buc praz
  • 150 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita oregano
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu legume gratinate:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le trecem prin jet de apa rece. Intr-un vas innabusim in doua linguri de unt prazul taiat rondele si legumele. Ungem o tava termorezistenta cu unt. Amestecam pastele cu legumele si le punem in tava.

Facem un amestec din lapte, smantana, parmezan, sare, piper si oregano. Amestecul obtinut il turnam in tava peste paste si legume.

Dam tava la cuptor pana cand compozitia este legata si usor rumena desupra.

Radem deasupra cascavalul.

Dam din nou la cuptor pana ce acesta se va topi formand o crusta frumoasa. Se servesc calde.

TIPS-URI

1

Eu am folosit legume congelate iar amestecul a continut: cartofi, brocoli, morcov si ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu legume si sos provensal