Penne con ragu' di salsiccia (carnati)

de remy_81 in Penne, 11 Ian 2013 | 5910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carnati proaspeti (neafumati)
  • 500 ml suc de rosii
  • 50 gr de unt
  • 100 ml vin alb demisec
  • o lingura rasa de zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne con ragu' di salsiccia (carnati):

Prima operatiune este sa scoatem carnea asa cum se vede in imagine. Poate va intrebati de ce nu am folosi direct carne tocata. Se face in ambele moduri doar ca gustul este diferit. Untul se pune intr-o tigae inalta pe foc si se lasa sa se topeasca. Se adauga carnea  si cu o paleta se marunteste. In momentul in care carnea si-a schimbat putin culoarea se adauga vinul si se lasa pana se evapora. Punem sucul de rosii si se lasa cam o ora sa fiarba. Din cand in cand sucul va scade deci vom adauga cate 2 linguri de apa calda de fiecare data, cam la un interval de 10 minute. Cu 10 minute inainte sa fie gata nu se mai adauga apa. Se pune zaharul, sare si piper dupa gust si se mai lasa 5 minute. In timp ce se prepara se amesteca din cand-in-cand sa nu se arda.

In functie de cate portii doriti se pune apa intr-o oala se pune la fiert si cand a  dat in clocot se pun pastele (150-200gr/portie) si sare la fel in functie de cate portii doriti sau dupa gust. Pasta nu trebuie sa fie foarte fiarta. Respectati indicatia de pe ambalaj.

Deasupra se poate presara parmezan, sau telemea de vaca. Eu am pus putin unt, mie asa imi place.

POFTA BUNA.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne con ragu' di salsiccia (carnati)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

remy_81 1

12.01.2013, 09:40

Multumesc

angyb 1

12.01.2013, 10:08

Sim0na 1

12.01.2013, 12:14

arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata si mazare