Aceasta reteta este absolut delicioasa. Este usor de facut si de efect. Toata familia va fi super incantata de gustul intens si bun al acestor penne.
Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cateii de usturoi taiati feliute, ciupercile si carnea tocata. Le lasam 10 minute ca sa se inmoaie.
Amestecam compozitia cu pastele, adaugam jumatate din sosul de rosii,cascavalul ras, cele 2 linguri de iaurt,branza rasa, condimentele si sarea dupa gust. Omogenizam bine. Apoi ungem tava de copt cu ulei de masline si adaugam compozitia. Se toarna uniform peste paste restul de sos de rosii, cascavalul si branza. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 45 minute pana cand cascavalul prinde o crusta rumena.
Pofta buna!
1
Pentru un gust si mai deosebit puteti sa adaugati si 3 felii de sunca afumata.