Penne cu vinete

de susu in Penne, 17 Oct 2013 | 5018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai mici
  • 300 gr penne
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1/2 kg de rosii coapte
  • 1 cutie conserva de rosii
  • cateva linguri pasta concentrata de tomate
  • 2-3 linguri telemea rasa de oaie
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • vegeta
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 vf cutit curcuma
  • 1 vf cutit boia iute
  • cateva linguri de parmezano reggiano
  • branza speciala pentru paste
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu vinete:

Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii adanci. La un interval de timp se inclina farfuriile pentru a se scurge zeama. Calim vinetele in ulei de masline, le scoatem intr-un castron si le acoperim pentru 20 de minute. Zdrobim o parte din usturoi la mojar impreuna cu busuioc si cealalta jumatate cu lama unui cutit.

Rosiile oparite le decojim si le mixam. O parte din usturoi o calim in uleiul ramas de la vinete si adaugam rosiile pasate impreuna cu cele din conserva, busuioc, cimbru, boia, curry. Lasam sa scada si se ingroasa putin, potrivim de sare. Pastele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb cateva minute sa fie al dente. Cand sunt gata le scoatem in sita, punem putin ulei si apa rece peste dupa care le amestecam sa nu se lipeasca intre ele. Asezam intr-o tava pastele cu vinete si busuioc, deasupra branza , sos de rosii, iar paste, branza si sos. Se pune cascaval ras deasupra.

Se mai poate alege o varianta de a amesteca toate ingredientele inainte si a le pune in tava. Se dau 15-20 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Vinete Timbale