Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii adanci. La un interval de timp se inclina farfuriile pentru a se scurge zeama. Calim vinetele in ulei de masline, le scoatem intr-un castron si le acoperim pentru 20 de minute. Zdrobim o parte din usturoi la mojar impreuna cu busuioc si cealalta jumatate cu lama unui cutit.
Rosiile oparite le decojim si le mixam. O parte din usturoi o calim in uleiul ramas de la vinete si adaugam rosiile pasate impreuna cu cele din conserva, busuioc, cimbru, boia, curry. Lasam sa scada si se ingroasa putin, potrivim de sare. Pastele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb cateva minute sa fie al dente. Cand sunt gata le scoatem in sita, punem putin ulei si apa rece peste dupa care le amestecam sa nu se lipeasca intre ele. Asezam intr-o tava pastele cu vinete si busuioc, deasupra branza , sos de rosii, iar paste, branza si sos. Se pune cascaval ras deasupra.
Se mai poate alege o varianta de a amesteca toate ingredientele inainte si a le pune in tava. Se dau 15-20 minute la cuptor.