Penne cu spuma de praz si smantana

de iry-gabriela in Penne, 24 Ian 2012 | 5662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g penne,
  • 100g unt,
  • 3 bucati de praz,
  • 100g smantana,
  • 200 g kaizer,
  • 50g cascaval sau parmezan,
  • sare
  • piper
  • optional patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu spuma de praz si smantana:

Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se adauga pennele si se fierb cateva minute, dupa care se scurg de apa si apoi se aseaza un capac pentru a se mentine calde.    

Separat se ia prazul, se curata, se spala si se opareste in apa fiarta cu sare, dupa care se scurge de apa. Intr-o tigaie se pun 50 g unt sa se topeasca la foc mic. Se adauga prazul oparit si se caleste pana devine auriu. Dupa ce s-a calit se da deoparte si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga smantana si se mixeaza pana devine o spuma.   

Separat se pune cealalta jumatate de unt intr-o tigaie, se adaoga kaizerul taiat julienne si se lasa pe foc pana se rumeneste. Kaizerul se amesteca cu spuma de praz si apoi cu pastele. Se potriveste de sare si piper dupa gust si se rade cascaval. La final se adauga patrunjel .  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu spuma de praz si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat