Penne cu legume si carne de vita

de gamilici in Vita, 30 Mar 2010 | 4544 vizualizari

 

Am primit de curand o carte de bucate doar cu retete de paste si mi s-a parut interesanta asta... bine am facut ciupercile putin diferit..dar a iesit grozav.

 

INGREDIENTE

Carnea :

  • 500 g carne vita
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri sos worcester
  • 2 cuburi de vita knorr
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura zeama de lamaie

Legumele :

  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 lingurita sos soia
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 150 g mazare congelata
  • 1/ 2 conserva porumb
  • 100 ml smanatana
  • sare , piper , ulei

Pastele :

  • 350 g penne
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu legume si carne de vita:

Carnea :

Se spala si se taie carnea in cubulete.

Ceapa se taie solzisori si se pune la distuit in ulei , cand e aurie se adauga carnea , amestecand 3-4 min. Se adauga sosul worcester ,cuburile de vita ,cimbrul , sare, piper si apa cat sa acopere carnea si se tine pe foc aproximativ 45 min. Cand e gata se stropeste cu 1 lingura zeama de lamaie.

Legumele :

Ciupercile se curata si se taie felii subtiri , dupa care se distuie in ulei,adaugand sosul de soia, otetul balsamic,sare si piper.

Pe urma se adauga mazarea si smanatana. Se tine pe foc pana cand e mazarea facuta , dupa care se adauga porumbul apoi se ingroasa cu 1 lingura faina + apa( ca la sosul de rosii). Se mai tine pe foc 2 min.

Penne :

Se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj.

Asamblare :

Dupa ce se strecoara pastele se adauga carnea si legumele si se amesteca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi