Penne alla boscaiola

de alexana2008 in Paste, 19 Mar 2011 | 14986 vizualizari

 

o reteta simpla, f gustoasa dar si putin cam "grea" :) pt cei obisnuiti cu mancarea "light".

 

INGREDIENTE

  • kaiser
  • funghi porcini/ ghebe
  • 100 gr mazare
  • 1 ceapa potrivita
  • 500 gr smantana
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne alla boscaiola:

Se taie kaiserul cubulete, ceapa marunt si se rumenesc impreuna in 2 lg ulei de masline.

se adauga ciupercile (funghi porcini sau ghebe) si se calesc pana se evapora apa lasata de ele.

adaugati mazarea iar dupa 5 min paharul de vin alb -demisec.

dupa ce se evapora si vinul adaugati smantana si amestecati incet sa nu faca cocoloase (nu folositi smantana de gatit).

Lasati la foc potrivit sa fiarba cca 15 minute apoi adaugati putin parmezan ras...mai lasati sosul pe foc cca 10 min.

Fierbeti pastele (pene, rigatoni, fusilli) cu un minut mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj. Nu folositi paste ieftine! cautati paste cu timp de fierbere mare. IMPORTANT ! Nu clatiti pastele sub jet de apa !

Adaugati sosul peste paste si serviti cat sunt calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne alla boscaiola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigatoni cu carnaciori si suc de rosii