Peltea de gutui

de mamaieelena in Dulceata / Gem, 8 Noi 2011 | 4112 vizualizari

 

Facand gemul de gutui am constatat ca erau sanatoase la mijloc si asa am ales samburii si din cotor ce era mai bun si a rezultat nu prea mult caci ce e mult strica o peltea buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. de cotoare si samburi
  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • coaja de lamaie nerasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

De cu seara cand am facut gemul am pus la fiert cotoarele si apa facand un compot. Dimineata l-am strecurat si am pus zaharul in compot la fiert si cand s-a inchegat bine am pus si coaja de lamaie bucata intreaga, lasand sa mai clocoteasca un pic. Dupa aproximativ 50 de minute l-am rasturnat intr-un borcan si am pus in prosop borcanul pana s-a racit. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

10.11.2011, 20:51

nu am mancat niciodata dar cred ca e minunata

alinutzika 1

11.11.2011, 15:10

cred ca e foarte buna

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui