Peltea de fructe

de simona72 in Sirop / Compot, 16 Oct 2013 | 13273 vizualizari

 

Pelteaua, in general se poate face din orice fel de fructe...rezulta din cojile si cotoarele fructelor pe care le folositi...Aici am folosit coji si cotoare de la 2 kg gutui, 2 kg pere si 7 kg mere.

 

INGREDIENTE

  • coji si cotoare de la gutui, mere, pere
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de fructe:

Este foarte usor de facut si se face de fapt din resturile de la dulceata si cojile de la merele pt placinta puse pt iarna. Deci, cojile si cotoarele de la dulceata de gutui, mere si pere, le-am pus intr-o cratita, am adaugat apa cat sa stea cojile in apa si le-am lasat pe foc 2 ore. Am strecurat prin sita si tifon, iar zeama ramasa am estimat-o la 2 litri. Am adaugat 2 kg zahar si am dat oala pe foc. Compozitia este limpede usor colorata, se lasa pe foc inca 2 ore, timp in care se va ingrosa si va mai scadea putin.  La urma se mai adauga zeama de la o lamaie. Asa fierbinte se pune in borcane sterilizate, se pun capace, se acopera cu patura si se lasa sa se raceasca treptat pana a doua zi.

Se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

cand se raceste de tot va ajunge sa semene cu mierea

2

se foloseste ca indulcitor si inlocuitor al mierii, la ceaiuri, prajituri

3

pt clatite, savarine

4

se poate aromatiza cu diferite mirodenii

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui