Absolut delicioasa!
Se bat albusurile mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, adaugand cate 2-3 linguri de zahar pudra in ploaie si mixand mereu pana la incorporare completa. La final se adauga zeama de lamaie si amidonul. Spuma de albusuri trebuie sa fie grasa si lucioasa, sa faca moturi :)
Pe doua hartii de copt se deseneaza doua cercuri de 22 cm, se ung cu putin unt si se aseaza bezeaua la mijloc, apoi cu un posh se formeaza bordura ondulata de bezea. Se incinge cuptorul, focul sa fie mic de tot si se pun cele doua tavi in cuptor, lasand usa putin intredeschisa. Se lasa o ora la cuptor, verificand mereu sa nu se arda, eu le-am lasat sa se faca bejulii si am rotit tavile in cuptor. Se scot tavile, se desprinde bezeaua de pe hartia de copt cu atentie si se lasa la racit pe cate un gratar.
Se mixeaza frisca, se imparte in doua si se umplu cele doua foi de bezea. Pe prima foaie se aseaza cateva fructe de padure asortate, apoi se aseaza a doua foaie de bezea deasupra. Se aseaza restul de fructe de padure si se pune la rece cateva ore.
1
Bezeaua se bate in castron de sticla curat, uscat si tinut la rece.
2
Albusurile trebuie sa fie reci, din frigider.