Aluat : mixam ouale cu zahatul , adaugam treptat uleiul ca la maioneza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin pana obtinem un aluat. Aluatul il lasam la rece 15 minute, in castronul pudrat cu faina .
Dupa trecerea celor 15 minute, intindem aluatul direct in tava dreptunghiulara (25*35cm) , apoi il dam la cuptor pentru exact 20 minute.
Daca coacem 2 foi, acestea vor sta la cuptor fix 15 minute, intr-o tava mai mica ca dimensiune (22*28 cm). Eu am ales prima varianta.
Crema : punem 700 ml lapte la fiert cu zaharul. Separat cernem faina, iar peste ea adaugam treptat cei 300 ml lapte rece ramas. Dupa ce laptele a inceput sa firba, turnam peste el in fir subtire faina amestecata cu restul de lapte. Tinem pe foc crema, amestecand mereu, pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si zeama de la 1+1/2 lamaie. Omogenizam si intindem peste foaia coapta.
Daca cumva se formeaza cocoloase, puteti folosi mixerul sau chiar blenderul vertical. Prajitura se lasa la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.
Decoram cu bucatele de lamaie.
Pentru cei care vor coace 2 foi (intr-o tava mai mica), vor pudra cu zahar foaia de deasupra, pentru un look frumos :)