Pateuri rapide cu branza si aluat de foietaj cumparat

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 57041 vizualizari

 

Pateuri rapide cu branza si aluat de foietaj cumparat
De obicei preparam aluatul in casa, dar am ramas placut surprinsa de cat de bine mi-au iesit din aluat de foietaj congelat.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Pateuri rapide cu branza si aluat de foietaj cumparat

Pentru 20 de bucati:

  • 400 g aluat de foietaj
  • 100 g branza telemea sarata sau feta
  • 2 galbenusuri
  • optional cateva seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri rapide cu branza si aluat de foietaj cumparat:

Cum se prepara Pateuri rapide cu branza si aluat de foietaj cumparat

Aluatul se decongeleaza, lasandu-l in frigider de seara pana dimineata. Nu se decongeleaza fortat, folosind surse de caldura sau cuptor cu microunde. Cand il taiati, trebuie sa folositi un cutit incins pe flacara aragazului. Este bine sa aveti un cutit special pentru trebusoara asta pe care sa-l pastrati si pentru alta data.

Cu acest aluat se pot prepara si pateuri cu cascaval, ciuperci sau pateuri dulci cu gem, marmelada, nuci, rahat, etc.

Desfasurati aluatul de foietaj pe masa de lucru. Puteti pudra masa cu putina faina. Taiati aluatul in 20 de patratele, cu cutitul fierbinte. Dati branza pe razatoarea mare sau zdrobiti-o cu furculita si amestecati-o cu un galbenus de ou. Puneti pe fiecare patratica de aluat cate o lingurita nu prea plina de compozitie, apoi indoiti pateurile formand triunghiuri, fara sa apasati prea tare.

De obicei nu se unge tava, dar mi-a iesit mai bine cand am “sters-o” cu hartia de la unt sau margarina. Asezati pateurile nu prea inghesuite, pentru ca mai cresc. Crestati deasupra fiecare pateu, de 2-3 ori, cu cutitul fierbinte. Vor arata mai bine si umplutura are loc sa iasa putin deasupra, fara sa se scurga pe margini. Dati tava la cuptorul preincalzit, la 200-220 grade Celsius pentru 35-40 de minute. Cam cu 5 minute inainte de a fi gata, ungeti-le cu o pensula cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri de apa si eventual presarati-le cu susan.

Serviti alaturi de o cana de iaurt de casa. Recomandam si saleuri cu cascaval sau pateuri cu ciuperci

TIPS-URI

1

Sunt bune si calde si reci. Au fost nemaipomenite, dar s-au terminat prea repede. Trebuie sa mai fac o tura. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri rapide cu branza si aluat de foietaj cumparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

danakarin 1

08.02.2013, 02:27

Au iesit foarte aratoase! Cred ca merg si umplute cu carne!

puiuneataticu 1

01.02.2014, 10:54

INTREBAREe pot face si cu branza de burduf?

puiuneataticu 1

01.02.2014, 11:02

nimeni nimic????

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte