Branza Praidalion

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2019 | 2522 vizualizari

 

Se cam stransese prin frigider bucati de branza, mai mici, mai mari, mai tari, mai strambe....si aveam si-o sticla de ulei de masline cica extravirgin ( nu prea stiu eu cum e treaba cu extravirgin, virgin imi aduc aminte vag :))))))))))))), o primisem de la cineva care se duce ''la soping la Milano''.....si ce era si mai important ( pentru mine, nu pentru cititori ) adusese Misulica ( cine n-o cunoaste ghinion, nu stie ce a pierdut si ce om vesel este) la petrecerea aia in pijamale de la Paltinis niste branzeturi la borcan ,alea mi-au ramas lipite-n memorie si acum le-am dezlipit de acolo si-am facut cum m-a dus pe mine neuronul, abia astept sa desfac borcanul ala......

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile nu-s batute-n cui, poti sa jonglezi cu ele
  • 520 g branza de oaie ( cica oi de la Sibiu ) tare, branza nu oaia
  • 750 ml ulei de masline extravirgin
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 6-7 buc,ceapa rosie foarte mici
  • masline naturale, nu le-am numarat
  • 2 capatani de usturoi ( capatani din alea mai delicate)
  • rozmarin uscat sau proaspat, de care aveti
  • piper boabe multicolor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza Praidalion:

Mai intai am adunat branza din frigider si am taiat-o in bucatele mici , am curatat cepa, usturoiul, am taiat ardeiul bucatele mici. Apoi am luat un borcan ( unul ca un butoias asa) si am inceput sa asez in straturi, rosii, branza, masline, ceapa, usturoi, rozmarin, piper, pana am umplut borcanul apoi am turnat uleiul de masline ( mi-a intrat toata sticla de ulei de 750 ml). Acum fiecare hotaraste in ce fel de borcan pune si in functie de cantitatile de ingrediente pe care le are. Am pus capacul la borcan si am depozitat in camara la loc racoros si asteapta cuminte ( cca 2 sapatamani) pana la Praidalion ( adica Revelionul pe stil bucataresc). Sa mancam cu fofta ...zic eu..altii habar nu am ce zic....dar voi afla.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza Praidalion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

25.01.2019, 09:53

Buna!

Panacris 1

17.02.2019, 13:13

Minunată a fost! Acum că s-a terminat, mai vor şi Zmeii!

Bucataras Diana 1

17.02.2019, 13:33

Intr-adevar foarte buna. A fost apreciata si de musafirii nostrii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de fasole cu branza Cheddar si pesmet