Branza Praidalion

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2019 | 2756 vizualizari

 

Se cam stransese prin frigider bucati de branza, mai mici, mai mari, mai tari, mai strambe....si aveam si-o sticla de ulei de masline cica extravirgin ( nu prea stiu eu cum e treaba cu extravirgin, virgin imi aduc aminte vag :))))))))))))), o primisem de la cineva care se duce ''la soping la Milano''.....si ce era si mai important ( pentru mine, nu pentru cititori ) adusese Misulica ( cine n-o cunoaste ghinion, nu stie ce a pierdut si ce om vesel este) la petrecerea aia in pijamale de la Paltinis niste branzeturi la borcan ,alea mi-au ramas lipite-n memorie si acum le-am dezlipit de acolo si-am facut cum m-a dus pe mine neuronul, abia astept sa desfac borcanul ala......

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile nu-s batute-n cui, poti sa jonglezi cu ele
  • 520 g branza de oaie ( cica oi de la Sibiu ) tare, branza nu oaia
  • 750 ml ulei de masline extravirgin
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 6-7 buc,ceapa rosie foarte mici
  • masline naturale, nu le-am numarat
  • 2 capatani de usturoi ( capatani din alea mai delicate)
  • rozmarin uscat sau proaspat, de care aveti
  • piper boabe multicolor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza Praidalion:

Mai intai am adunat branza din frigider si am taiat-o in bucatele mici , am curatat cepa, usturoiul, am taiat ardeiul bucatele mici. Apoi am luat un borcan ( unul ca un butoias asa) si am inceput sa asez in straturi, rosii, branza, masline, ceapa, usturoi, rozmarin, piper, pana am umplut borcanul apoi am turnat uleiul de masline ( mi-a intrat toata sticla de ulei de 750 ml). Acum fiecare hotaraste in ce fel de borcan pune si in functie de cantitatile de ingrediente pe care le are. Am pus capacul la borcan si am depozitat in camara la loc racoros si asteapta cuminte ( cca 2 sapatamani) pana la Praidalion ( adica Revelionul pe stil bucataresc). Sa mancam cu fofta ...zic eu..altii habar nu am ce zic....dar voi afla.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza Praidalion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

25.01.2019, 09:53

Buna!

Panacris 1

17.02.2019, 13:13

Minunată a fost! Acum că s-a terminat, mai vor şi Zmeii!

Bucataras Diana 1

17.02.2019, 13:33

Intr-adevar foarte buna. A fost apreciata si de musafirii nostrii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu gorgonzola