Pateuri cu spanac

de Julie in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2011 | 5832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 10 linguri ulei;
  • 7 linguri apa minerala;
  • 1 lingura otet; 
  • 1 lingurita praf de copt;
  •  200 g faina,
  • 1 ou pt uns deasupra,
  • seminte se susan.
  • Umplutura: 
  • 250-300 g spanac proaspat,
  • 1 fir ceapa verde,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smantana,
  • 3-4 linguri branza rasa,
  • 2-3 linguri pesmet, 
  • sare si piper dupa gust.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu spanac:

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu.  Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine.  Aluatul obtinut se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Ceapa verde, tocata marunt se caleste in ulei; se adauga spanacul spalat si tocat mai mare; se amesteca si se lasa pe foc acoperit cu un capac, pana se inmoaie spanacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga oul, smantana, branza rasa, pesmetul si se potriveste gustul de sare si piper.

Se scoate aluatul de la frigider, se intinde din nou in foaie subtire si se decupeaza in patrate mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Pe fiecare patrat se aseaza o lingura cu umplutura; se pliaza aluatul dand forma de triunghi. Se pun pateurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se ung cu ou deasupra si se presara cu susan. Se coc aprox 35 minute. Se pot servi atat calde cat si reci alaturi de diverse salate de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, piept de pui si conopida