Tarta cu ciuperci

de Criss in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2011 | 5355 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 120 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri apa rece

Pentru umplutura:

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g branza feta
  • 3 oua
  • sare, piper, marar verde
  • 80 g cascaval
  • cateva feliute de ardei, mai mult pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

Pentru aluatul de tarta, se amesteca toate ingredientele si rezulta o bila elastica de aluat, care se pune in frigider pentru o ora.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga ciupercile taiate cubulete si se calesc si ele pana scade toata apa lasata de ciuperci. Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei si marar verde.
Separat se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile si branza feta rasa. Se amesteca aceasta compozitie cu ciupercile.

Aluatul de tarta se intinde, se pune intr-o tava de tarta unsa cu unt sau ulei de masline. Se inteapa cu furculita si se pune in cuptor pentru 10 minute.

Se pune toata umplutura de ciuperci. Peste ciuperci se pun feliile de ardei si cascaval ras. Se coace 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci