Pateuri cu ciuperci

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2011 | 5681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 60 ml lapte
  • 60 ml apa
  • 1 lg ulei
  • 1 ou
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  •  Umplutura:
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • Sare,piper
  • Ulei
  •  +
  •  1 galbenus
  • 1 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Umplutura:

Ceapa tocata se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile tocate. Se calesc putin impreuna,apoi se adauga 100-150 ml apa. Se fierb impreuna pana scade apa. Se condimenteaza.

Aluat:

Manual:

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea.; in mijloc se face o adancitura si se toarna apa si laptele caldut. Se framanta un aluat neted care se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

Se pun ingredientele lichide si sarea,apoi faina si drojdia. Se porneste masina pe programul de framantare + dospire.

Aluatul dospit se imparte in 5 bile. Fiecare bila se intinde intr-un cerc,pe jumatate se pune o lingura din umplutura, apoi se impatureste ca in imaginile de mai jos. Pateurile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se se lasa 20 minute la loc calduros, apoi se ung cu galbenus de ou “desfacut” in lapte. Se coc 25-30 minute, la temperatura medie,pe treapta cea mai inalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (21)

eluta 1

07.05.2011, 19:47

le am preparat si eu ieri dupa amiaza,mirosea grozav la mine in bucatarie..am adaugat si marar in amestecul de ciuperci iar aluat am facut un pic mai mult, pentru doua portii .. 5 bilute le am umplut cu branza condimentata cu sare,piper si marar,iar deasupra am pus si cateva seminte de chimen..delicioase intradevar!

Pasiune pentru bucatarie 1

07.05.2011, 21:12

Eluta ma bucur ca ti-au placut,o sa le fac si eu cu branza ca mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura orez cu legume si ciuperci