Pateuri cu ciuperci

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2011 | 5743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 60 ml lapte
  • 60 ml apa
  • 1 lg ulei
  • 1 ou
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  •  Umplutura:
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • Sare,piper
  • Ulei
  •  +
  •  1 galbenus
  • 1 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Umplutura:

Ceapa tocata se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile tocate. Se calesc putin impreuna,apoi se adauga 100-150 ml apa. Se fierb impreuna pana scade apa. Se condimenteaza.

Aluat:

Manual:

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea.; in mijloc se face o adancitura si se toarna apa si laptele caldut. Se framanta un aluat neted care se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

Se pun ingredientele lichide si sarea,apoi faina si drojdia. Se porneste masina pe programul de framantare + dospire.

Aluatul dospit se imparte in 5 bile. Fiecare bila se intinde intr-un cerc,pe jumatate se pune o lingura din umplutura, apoi se impatureste ca in imaginile de mai jos. Pateurile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se se lasa 20 minute la loc calduros, apoi se ung cu galbenus de ou “desfacut” in lapte. Se coc 25-30 minute, la temperatura medie,pe treapta cea mai inalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

eluta 1

07.05.2011, 19:47

le am preparat si eu ieri dupa amiaza,mirosea grozav la mine in bucatarie..am adaugat si marar in amestecul de ciuperci iar aluat am facut un pic mai mult, pentru doua portii .. 5 bilute le am umplut cu branza condimentata cu sare,piper si marar,iar deasupra am pus si cateva seminte de chimen..delicioase intradevar!

Pasiune pentru bucatarie 1

07.05.2011, 21:12

Eluta ma bucur ca ti-au placut,o sa le fac si eu cu branza ca mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din ciuperci cu susan