Covrigei de-ai casei

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2011 | 4968 vizualizari

 

Mi-a venit cheful de covrigei făcuţi în casă. Reţeta e veche şi am primit-o demult, de la nişte amici.
Astfel că în criză de timp şi chef de mâncat ceva cald în vremurile astea în care iarna s-a reîntors, m-am apucat de frământat.
Poate vă fac şi vouă poftă de ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • o bucăţică de drojdie - 25 gr
  • o jumătate de linguriţă de zahăr
  • sare
  • făină cât cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei de-ai casei:

 Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.Se adaugă câte puţin ulei şi se frământă în continuare până se încorporează întreaga cantitate. Se lasă la dospit o jumătate de oră.  Apoi se trece la etapa următoare, adică aceea a confecţionării covrigeilor. Se ia câte o bucăţică mică de aluat şi se formează câte un covrigel în formă de opt.Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se dau în cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră. După 15 minute se ung covrigeii cu un ou bătut şi se presară cu chimen, mac sau caşcaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei de-ai casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei