Mă tot ”bântuiau”de la o vreme pateurile cu carne .A mai venit și Ioana și îmi spune că am promis că fac ,sincer și uitasem că i-am promis,așa că am trecut la treabă.
Umplutura:
Cerne făina într-un vas bun de frământat .
Fă cu mâna un loc în care pui apa minerală,oul sarea,uleiul si oțetul.
Frământă până nu se mai lipește de mână ,mai poți adăuga făină la nevoie.
Lasă să se odihnească aluatul pentru 10 minute.
Intinde o foaie din aluat.
Ia pachetul de unt și rade untul pe toată suprafața foii de aluat.
Rulează aluatul cu untul în interior,strânge-l sub formă de melc și învelește-l într-o folie alimentară.
Dă aluatul la frigider pentru 30 minute.
După 30 de minute scoate aluatul din frigider și întinde o foaie de 3-4 mm,grosime.
Taie foaia sub formă pătrată.
Pune umplutură la mijlocul fiecărui pătrat,adună-i colțurile sub formă de plic și pune pateul în tava tapetată cu hârtie de copt
Umplutura:
Ceapa curățată,spălată tocată se pune într-o tigaie cu ulei.
Căleste ceapa până devine sticloasă.
Adaugă carnea și o prăjești până își schimbă culoarea ,devenind albicioasă.
Lasă să se răcească,sărează,piperează,adaugă oul si pătrunjelul tocat mărunt.
Dă tava la cuptorul încins până ce pateurile se rumenesc frumos .
S servesc atât calde ,cât și reîncălzite.
1
Se poate frământa în mașina de pâine la programul de frământat.
2
Pot fi preparate și cu umplutură de brânză