Am facut ambele retete dupa cum am zis. Si aceasta este buna dar este mai tare si se unga mai greu pe paine. In rest buna buna. Vreau in viitor sa le incerc si cu ficat de porc.
Ficateii se curata si se spala bine.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Se topeste untura in cratita, se adauga ceapa si se caleste pana capata o culoare aurie.
Se pun ficateii si se calesc 2 minute la foc iute ( se poate adauga si usturoi daca va place).
Se adauga vinul si busuiocul si se lasa la fiert amestecand 15-20 minute pana se evapora vinul.
Adaugam boiaua, nucsoara, sare si piper si mixam pana obtinem o pasta fina.
Se lasa la racit.
Untul se freaca spuma.
Cand pasta de ficat este racita se adauga untul si se omogenizeaza.
Se potriveste de sare si piper.
Se pune la rece cel putin 2 ore.
Pofta Buna!