Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara

de MotanLaOale in Ficat, 30 Sep 2011 | 4315 vizualizari

 

Am facut ambele retete dupa cum am zis. Si aceasta este buna dar este mai tare si se unga mai greu pe paine. In rest buna buna. Vreau in viitor sa le incerc si cu ficat de porc.

 

INGREDIENTE

  • 300g ficat de pui
  • 75ml vin dulce alb
  • 1 ceapa
  • 100g unt
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita boia
  • putina nucsoara
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara:

Ficateii se curata si se spala bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se topeste untura in cratita, se adauga ceapa si se caleste pana capata o culoare aurie.

Se pun ficateii si se calesc 2 minute la foc iute ( se poate adauga si usturoi daca va place).

Se adauga vinul si busuiocul si se lasa la fiert amestecand 15-20 minute pana se evapora vinul.

Adaugam boiaua, nucsoara, sare si piper si mixam pana obtinem o pasta fina.

Se lasa la racit.

Untul se freaca spuma.

Cand pasta de ficat este racita se adauga untul si se omogenizeaza.

Se potriveste de sare si piper.

Se pune la rece cel putin 2 ore.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat