Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie

de TVPaprika in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2013 | 5573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,25 kg ficat de pui
  • 1 legătură de cimbru
  • 1 legătură de rozmarin
  • 0,15 kg ceapă
  • 0,05 kg usturoi
  • 0,1 kg unt
  • 0,1 l ulei de măsline
  • 4 cepe roșii
  • 4 cl oțet balsamic
  • 300 ml vin roșu
  • 1 pumn de stafide ghimbir proaspăt
  • 0,3 l vin Ruby Porto
  • Sare, piper,
  • 6 felii de baghetă sau pâine ciabatta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie:

Punem la fiert 200 ml de vin de Ruby Porto cu o jumătate de ceapă mărunțită, câțiva căței de usturoi, cimbrul proaspăt și rozmarin. La fierbere scădem cantitatea de lichid la o treime în timp de circa un sfert de oră.

Între timp, într-o lingură de unt și una de ulei de măsline începem să călim patru cepe roșii tăiate felii, la care mai adăugăm cimbru proaspăt, 4 cl oțet balsamic, 300 ml vin roșu, un pic de sare, un pumn de stafide și câteva felii de ghimbir. Fierbem până ajunge de consistența unui gem/unei paste.

Mărunțim și cealaltă jumătate din ceapa roșie împreună cu 3 căței de usturoi, prăjim la flacără mare ficatul de pui într-un pic de unt și ulei de măsline, adăugăm ceapa, le mai prăjim împreună timp de 1-2 minute, după care strecurăm mixtura de vin de porto și condimente peste acestea, și mixăm totul cu un robot de bucătărie. Pateul îl servim pe feliile de baghetă prăjite, și punem lângă acestea gemul pastă de ceapă roșie.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

TVPaprika 1

04.06.2013, 19:44

Multumim frumos, Sylvia! Incantat!

kukibella 1

04.06.2013, 19:58

sebirizescu 1

05.06.2013, 14:36

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute