Gaby multumesc pentru reteta. A iesit ceva delicios. Eu am folosit ficat de curcan (am primit un curcan de la mama).
Ficatul se curata si se pune la prajit in unt. Se adauga apa si se la sa fiarba 10 minute.
Se adauga vinul, ceapa taiata in 6 si usturoiul si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se stinge focul si se adauga condimentele, 180 g unt si smantana. Se amesteca pana se topeste unul. Se paseaza compozitia, sau se da prin masina de tocat.
La pasta rezultata se adauga amidonul si se pune pe foc pana se ingroasa. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Cartofii se curata, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza bine.
Restul de unt (150 g) se mixeaza pana se face spuma.
La pasta de ficat rece se adauga cartofii pasati si untul spuma. Se amesteca bine, se mai adauga sare si piper si se da la rece 2 ore.
Este foarte bun. Merita incercat.