Ce am avut in plan si ce mi-a iesit :) Am vrut sa fac o salata, dar ... lintea rosie este mai buna pentru piureuri, supe crema, etc. Pana vine lintea verde de la magazin :P am preparat acest pate super gustos. Merita incercat.
Punem lintea la fiert ( am pus apa in cantitate dubla fata de linte). Adaugam o frunza de dafin si 2 catei de usturoi. Intre timp, tocam prazul, ardeiul si apio. Incingem un pic de ulei, intr-o tigaie si punem prazul la calit. Dupa cateva minute, adaugam ardeiul, apoi apio si, la sfarsit, ciupercile feliate ( eu am avut ciuperci gata feliate, conservate de mine la sare, pe care le-am pus inainte la desarat). Cand sunt gata legumele, oprim focul si lasam amestecul sa se racoreasca. Dupa ce a fiert lintea, scoatem frunza de dafin si usturoiul. Blenduim lintea, adaugam compozitia de legume, o blenduim si pe aceasta, potrivim gustul de sare si piper, daca este cazul si gata pateul. Servim cu painica de casa. Pofta buna!
1
eu nu am pus sare, fiind ciupercile sarate