Pate de linte rosie si ciuperci

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2017 | 4036 vizualizari

 



 
Ce am avut in plan si ce mi-a iesit :) Am vrut sa fac o salata, dar ...  lintea rosie este mai buna pentru piureuri, supe crema, etc. Pana vine lintea verde de la magazin :P am preparat acest pate super gustos. Merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • 150 g ciuperci
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei rosu
  • 1 bucatica apio (cca 30-40 g)
  • 3 linguri seminte chia
  • 2 catei usturoi
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte rosie si ciuperci:

Punem lintea la fiert ( am pus apa in cantitate dubla fata de linte). Adaugam o frunza de dafin si 2 catei de usturoi. Intre timp, tocam prazul, ardeiul si apio. Incingem un pic de ulei, intr-o tigaie si punem prazul la calit. Dupa cateva minute, adaugam ardeiul, apoi apio si, la sfarsit, ciupercile feliate ( eu am avut ciuperci gata feliate, conservate de mine la sare, pe care le-am pus inainte la desarat). Cand sunt gata legumele, oprim focul si lasam amestecul sa se racoreasca. Dupa ce a fiert lintea, scoatem frunza de dafin si usturoiul. Blenduim lintea, adaugam compozitia de legume, o blenduim si pe aceasta, potrivim gustul de sare si piper, daca este cazul si gata pateul. Servim cu painica de casa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu nu am pus sare, fiind ciupercile sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte rosie si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume