Pate de casa

de laura_n in Ficat, 24 Ian 2013 | 12908 vizualizari

 

O varianta mult mai gustoasa si mai sanatoasa de pate ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri unt
  • optional: 3 galbenusuri fierte de ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • zeama de ficatei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Ficateii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ceapa si morcovii se curata si se spala si se pun la fiert in aceeasi oala cu ficateii. Se lasa la fiert cam 30-40 min. 

Dupa ce s-au fiert, se scot ficateii si legumele din zeama (nu aruncati zeama) si se pun intr-un vas. Se adauga cateva linguri de unt,  zeama ramasa strecurata si se blenduiesc bine. Daca va place, puteti adauga si galbenusurile de ou. In cazul in care iese pate-ul prea moale, se adauga 1-2 linguri pesmet si se amesteca.

Se condimenteaza cu sare (daca mai e cazul) si piper si se serveste cu paine sau felii crocante de graham.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de casa de ficatei de pui