Pate de casa

de laura_n in Ficat, 24 Ian 2013 | 12515 vizualizari

 

O varianta mult mai gustoasa si mai sanatoasa de pate ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri unt
  • optional: 3 galbenusuri fierte de ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • zeama de ficatei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Ficateii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ceapa si morcovii se curata si se spala si se pun la fiert in aceeasi oala cu ficateii. Se lasa la fiert cam 30-40 min. 

Dupa ce s-au fiert, se scot ficateii si legumele din zeama (nu aruncati zeama) si se pun intr-un vas. Se adauga cateva linguri de unt,  zeama ramasa strecurata si se blenduiesc bine. Daca va place, puteti adauga si galbenusurile de ou. In cazul in care iese pate-ul prea moale, se adauga 1-2 linguri pesmet si se amesteca.

Se condimenteaza cu sare (daca mai e cazul) si piper si se serveste cu paine sau felii crocante de graham.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

25.01.2013, 11:10

va multumesc mult!

sebirizescu 1

25.01.2013, 13:53

super

loredanaaa 1

18.02.2013, 17:06

buna reteta am sa incerc sa o fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat de porc