Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa

de Anastasia in Ficat, 10 Ian 2011 | 5636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru taietei :
  • 4 oua
  • 450 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 lte rase sare
  • 2 lg apa
  • pentru portia portocalie:
  • 2 lte rase boia dulce
  • 2 lte rase kurcuma
  • 1/2 lta curry ( optional )
  • pentru portia verde:
  • un manunchi de frunze de patrunjel sau busuioc la alegere, le macinati bine de tot cu blenderul sau intr-un mojar
  •  Pentru ficatei :
  • 500 gr. ficatei
  • 1 cana de lapte
  • 2 cepe mari cat pumnul
  • 1/2 lingurita cimbru uscat (sau cateva frunzulite cimbru proaspat)
  • 1/2 lta rozmarin ( optinal )
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lg rasa boia
  • sare dupa gust 
  • 40 gr unt
  • 2 linguri ulei
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa:

Taietei de casa 

Se amesteca in bolul de la blender, sau intr-o cratita incapatoare cu un tel ingredientele lichide, le impartiti in jumatate fiecare culoare de taietei este calculata din 2 oua si restul ingredientelor inpartite la 2 .

Dupa ce ati amestecat lichidele adaugati in ele mirodemiile care vor da culoarea necesara, cerneti cate putin din faina prevazuta dupa calcule si amestecati cu un tel sau cu o spatula de lemn si incorporati cate putin de ficare data, amestecand pana cand simtiti ca nu ve-ti mai putea amesteca cu telul, puneti mainutele voaste muncitoare in functie :)) si incorporati toata faina ramasa, framnatati aluatul pana obtineti o coca compacta si lucioasa, o infasurati intr-o folie sau un pachet de plastic pentru 10 minute ca se inmoaie aluatul.

Desfaceti una din  partile de aluat si o intindeti pe un plan de lucru cu grosimea de 1~1,5 mm, intindeti si a doua parte de aluat la fel de gros, incercand sa le faceti de aceeasi dimensiune si forma, ungeti foaia obtinuta cu putina apa, le suprapuneti si mai citoriti putin ca sa se lipeasca intre ele.

Le taiati cu cutitul pentru taietei zimtat si le lasati sa se usuce pe un platou infainat putin, ca sa nu sa se lipeasca intre ele, le fierbeti in apa clocotita cu sare cateva minute pana devin al dente, daca sant proaspat preparate fierb foarte repede circa 4 este suficient, daca au stat cateva zile si sant uscate bine le fierbeti cel mult 8 minute, dupa uscare la aer deschis acoperite cu o hartie de copt le puteti pastra un timp destul de indelungat intr-o cutie inchisa ermetic.

Ficatei cu cepa la tigaie:

Intr-o tigaie incalziti untul cu uleiul, puneti ceapa taiata pestisor cu ficatelul spalat si inmuiat in prealabil pentru 30 de minute in lapte  cat il cuprinde dupa care sa-l scurgeti bine intr-o strecuratoare si prajiti la foc iute, straduitiva sa nu amestecati prea des  cu spatula, doar sa scuturati tigaia in asa fel, intorcand ficatul si ceapa pe alta parte daca nu aveti indamanare puteti sa-i intoarceti unul cate unul si sa-i prajiti circa 3 minute pe fiecare parte pana cand prinde o culoare aurie.

Amestecati intr-o cana cam de 400 ml apa, sarea cu mirodeniile si le turnati peste ficat, puneti capacul la tigaie si mai fierbeti 2,3 minute.

Puteti pune in apa cu mirodeniile si o lingurita de bulion de rosii si 3 catei de usturoi pisati depinde si de gust, mie mi-a placut ambele variante :)

Pofta buna !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Criss 1

11.01.2011, 08:16

Super ideea cu coloratul pastelor.

Anastasia 1

11.01.2011, 13:16

Multumesc tuturor pentru aprecieri si pentru comentarii si ma bucur tare mult ca va place ideea mea de taietei bicolori, este ceva munca la ele, insa sant de efect pe farfurie asa ca se merita uneori sa ne face o sarbatoare

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de ficat de pui