Pastrav prajit cu mujdei

de Sylvia in Pastrav, 10 Mar 2010 | 46175 vizualizari

 

De cand am ajuns in Romania mi-am dorit sa mananc un pastrav de aici, am mers si am luat de la o crescatorie de la munte de unde luam pentru familie de cand ma stiu....este deosebit la gust , sincer va spun ca depaseste orice pastrav de import :)
Am facut aceasta reteta simpla si delicioasa traditional romaneasca si tare mult mi-a placut .

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana de un pastrav  de 400 de grame,
  • 50 de grame de unt si 50 de ml de ulei pentru prajit ,
  • sare,
  • piper, 
  • condimente pentru peste,
  • o lingura de zeama de lamaie,
  • usturoi .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit cu mujdei:

 Preparare :  se spala pastravii si se curata bine si  se usuca cu servetel de hartie. Condimentam cu sare,piper , stropim cu suc de lamaie si condimentam cu condimente pentru peste. 

 Prajim  pestele in ulei amestecat cu unt la temperatura medie,  intorcandu-l din cand in cand pana este rumenit bine. 

 Separat facem un mujdei consistent  din usturoi zdrobit cu sare si cu ulei pus incet cate un fir pana obtinem o pasta consistenta.

 Se serveste  cald, presarat cu patrunjel taiat marunt si cu bule de  mamaliguta .

TIPS-URI

1

Imi place pastravul prajit in amestec de unt cu ulei, are in felul acesta gustul fin de unt si nu iese prea gras, daca il prajiti in unt simplu are gust bun dar imi lasa senzatia de prea multa grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit cu mujdei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de pastrav