Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor

de reisnaor_2006 in Pastrav, 26 Iun 2015 | 6777 vizualizari

 

Am servit un pastrav delicios si parfumat.A iesit un pastrav delicios de te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi eviscerati, bine curatati si zvantati
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 grame de unt
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 2 cartofi mari noi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor:

       Untul se spumeaza si se amesteca omogen cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozmarinul, cimbrul si usturoiul tocat. Va rezulta o pomada fina, cu care se va umple interiorul pestilor.

        Pastravii astfel pregatiti se aseaza intr-un vas, se pune peste ei zeama de lamaie si ulei (eu am folosit de masline) si se dau la frigider pentru cel putin o ora.

         Dupa ce pestii sau marinat ii asezam intr-un vas de yena alaturi de cartofii taiati felii potrivite si da-m vasul la cuptorul preincins la 190 de grade. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc cu o garnitura la alegere.

2

Este de preferat sa stea 1 ora la frigider ca sa se marineze bine.

3

Daca carnea este tare si opune rezistenta la apasare, il mai lasam 5-10 minute la cuptor. In momentul in care carnea este moale la atingere, pestele este gata pentru a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar