Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel

de Oana in Pastrav, 13 Mai 2014 | 2990 vizualizari

 

Pentru pranzul de astazi am facut un pastrav atat de aromat si delicios cu seminte de fenicul, o nebunie!! Neaparat sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • o lingurita semintede fenicul
  • busuioc uscat
  • sare si piper 
  • putin ulei de masline
  • 8 fire de sparanghel
  • un fir de usturoi verde
  • o cana cu orez brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel:

Orezul l-am spalat si l-am pus la fiert cu 4 cani de apa si sare, am pus capacul si am lasat la foc potrivit pana s-a absorbit toata apa si orezul a fost fiert. Secretul este sa nu ridicati capacul si sa nu amestecati in orez pana nu s-a absorbit toata apa. A iesit delicios!

Pestele curatat si spalat, l-am pus intr-o tigaie ceramica, stropit cu ulei de masline, presarat cu baza mirodenia de la fuchs, iar in interior am presarat semintele de fenicul si busuiocul uscat. Am pus capacul si l-am lasat pe foc pana s-a facut pe o parte, apoi l-am intors pe partea cealalta. Am oprit focul si l-am lasat acoperit pana s-a fiert orezul.

Sparanghelul l-am oparit putin in apa fiarta, apoi l-am pun intr-un bol cu apa rece-rece, l-am scurs si l-am tras la tigaie cu putin ulei de masline, usturoi taiat fin si putina sare.

Am servit totul cu o salata verde cu otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

14.05.2014, 09:41

O bunatate!

Satisfyyourcravings 1

14.05.2014, 19:13

Fix pe gustul meu!

robert_b 1

15.07.2014, 09:29

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit cu orez