Pastrama de pui

de marcela1979 in Mezel de casa, 18 Iun 2014 | 8050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 1 bucata mare
  • pulpe de pui dezosate 4 buc
  • Marinata 1: apa 500 ml
  • sare 1 lgt
  • 1 lgt piper boabe
  • 1 lgt salvie
  • 1 lgt cimbru
  • Marinata 2 : 1 lgt boia de ardei
  • 2 lg indulcitor xilytol
  • piper macinat 1 lgt
  • 3 lg sos de soia
  • 1 lgt tumeric
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Carnea se spala si apoi se pune in marinata 1 formata din: apa,sare,piper boabe,cimbru si salvie.Se lasa carnea la marinat 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate carnea ,se spala cu un jet de apa si se pune in marinata 2 facuta din : sos de soia, boia de ardei, xilytol,piper macinat ,tumeric si se lasa la rece inca 12 ore.

Cand au trecut cele 12 ore se ia carnea ,se face sul ,se leaga cu ata si se pune in tava pe hartie de copt,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit circa 50 de min.Dupa 30 de min se ia folia jos si se mai stropeste cu sos si se mai lasa 20 de min sa se rumeneasca stropindu se cu sos din cand in cand .Eu le am pus in punga de copt si apoi am taiat punga pentru ultimele 20 de min.

Cand este gata se scoate carnea si se lasa sa se raceasca,apoi se scot atele si se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama din piept de pui