Paste cu sos pesto si pui la grill

de Irina in Pui, 29 Sep 2015 | 5364 vizualizari

 

Am pregatit pentru masa de pranz ceva deosebit: am marinat cateva pulpe de pui, le-am fript pe gratar si le-am servit cu paste cu sos pesto, una din cele mai savuroase mancaruri create vreodata, dupa mine.

 

INGREDIENTE

  • Pt pulpele marinate:
  • 2 pulpe de pui dezosate (Puiul fermierului)
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Pt sosul pesto:
  • 30 g busuioc proaspat
  • 1 lingurita sare mare de Himalaya
  • 2 catei de usturoi
  • 40 g parmezan
  • 30 g seminte de pin
  • 5 linguri ulei de masline
  • 100 g paste Tortiglioni
  • un cub de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos pesto si pui la grill:

Am pregatit puiul cu cateva ore inainte. Am dezosat pulpele fara sa indepartez pielita, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare, piper si boia de ardei, dupa care le-am pus in frigider, pana le-a venit vremea sa le pun pe grill.

Le-am crestat si le-am asezat pe grill, pe partea cu pielita. Le-am intors pe ambele parti, avand grija nici sa se rumeneasca prea tare, nici sa ramana nefacute. :)

Am fiert pastele in apa cu un praf de sare, le-am scurs si le-am amestecat cu un cub de unt. Le-am lasat acoperite. 

Cat timp pastele au fiert, am pregatit sosul pesto. Pentru acesta am mers pe mana lui Radu Popovici, caruia ii multumesc, sosul e desavarsit. :)  http://www.reteteleluiradu.ro/2009/06/03/sos-pesto/

Am pus in mojar busuiocul, sare mare, semintele de pin, usturoiul si am pisat amestecul. Am adaugat si parmezanul, iar la final uleiul de masline, lingura cu lingura, pana am obtinut o crema fina. 

Am amestecat pastele cu o lingura zdravana din sosul pesto, iar deasupra am asezat fasii de carne. 

Pot sa mai spun doar atat: oh, ce gust divin! Si va poftesc sa incercati si voi sa faceti, nu veti regreta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos pesto si pui la grill" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Irina 1

30.09.2015, 15:24

Cleme, te astept! Azi nu mai am paste, am o fasole batuta in schimb...si o friptura de iepure care acum se face, la foc moale.

dantes 1

01.10.2015, 07:12

Bune!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui