Aici in Israel existe cred sute de variante a supei sau ghiveciului de legume pentru cus cus.ca sa nu mai spun ca beduinii fac cus cus manual din gris si faina alba sau din griu decorticat si sfarimat si la fel faina alba ,este o chestie tare laboroasa si care ia tare mult timp cel putin 2 ore;se freaca in palme grisul si faina cu f putina apa pina se formeaza bilutele de cus cus(cu cit este mai marunt cu atit gospodina este mai gospodina sa zicem asa :)) si cind in sfirsit este gata se fierbe in baie de aburi .tot aici este o oala speciala mai exact sint 2 oale suprapuse in cea mare se pune supa cu puiul la fiert iar deasupra ei se pune cus cus-ul la fiert in aburii de la supa.eu insa prefer pungutele din super market ieftine si rapide spre comoditatea mea :))))supa se face cu cit mai multe legume jos o sa scriu legumele care se pun de obicei; de aceasta data eu nu le-am avut pe toate si fiind multe se pune cite putin din fiecare.si nu in ultimul rind va rog sa remarcati foto de calitate :))mi-am reparat instrumentul :)))
se spala si portioneaza carnita si se pune la fiert si se stringe spumica.legumele se spala si se taie cit mai mari cu putinta si se pun impreuna cu puiul la fiert se adauga sarea, piperul,boia de ardei ,curcum si semintele de marar se lasa la fiert spre sfirsit se adauga pasta de tomate.cuscusul se prepara dupa instructiunile de pe plic se lasa 5 minute cu apa fierbinte apoi se desface cu furculita.se aranjeaza cuscusul pe farfurie se pun legumele peste si supa nu multa si carnea care poate fi scoasa din supa si prajita dar mai sanatos sa ramina fiarta.pofta buna!!!