Cus cus cu pui

de aziz in Pui, 21 Dec 2010 | 9269 vizualizari

 

Aici in Israel existe cred sute de variante a supei sau ghiveciului de legume pentru cus cus.ca sa nu mai spun ca beduinii fac cus cus manual din gris si faina alba sau din griu decorticat si sfarimat si la fel faina alba ,este o chestie tare laboroasa si care ia tare mult timp cel putin 2 ore;se freaca in palme grisul si faina cu f putina apa pina se formeaza bilutele de cus cus(cu cit este mai marunt cu atit gospodina este mai gospodina sa zicem asa :)) si cind in sfirsit este gata se fierbe in baie de aburi .tot aici este o oala speciala mai exact sint 2 oale suprapuse in cea mare se pune supa cu puiul la fiert iar deasupra ei se pune cus cus-ul la fiert in aburii de la supa.eu insa prefer pungutele din super market ieftine si rapide spre comoditatea mea :))))supa se face cu cit mai multe legume jos o sa scriu legumele care se pun de obicei; de aceasta data eu nu le-am avut pe toate si fiind multe se pune cite putin din fiecare.si nu in ultimul rind va rog sa remarcati foto de calitate :))mi-am reparat instrumentul :)))

 

INGREDIENTE

  • carnita de pasare dupa preferinta(sau vita)
  • cartofi
  • morcov
  • ceapa
  • o minuta mazare congelata
  • fasole pastaii
  • telina betisoare verzi ,frunze,
  • dovlecel verde sau portocaliu
  • patrunjel
  • ridiche neagra
  • gogosar
  • jumatate cutie pasta de tomate
  • supa instant
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • curcum
  • seminte de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus cu pui:

se spala si portioneaza carnita si se pune la fiert si se stringe spumica.legumele se spala si se taie cit mai mari cu putinta si se pun impreuna cu puiul la fiert se adauga sarea, piperul,boia de ardei ,curcum si semintele de marar se lasa la fiert spre sfirsit se adauga pasta de tomate.cuscusul se prepara dupa instructiunile de pe plic se lasa 5 minute cu apa fierbinte apoi se desface cu furculita.se aranjeaza cuscusul pe farfurie se pun legumele peste si supa nu multa si carnea care poate fi scoasa din supa si prajita dar mai sanatos sa ramina fiarta.pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

aziz 1

22.12.2010, 08:01

domnule motan te-am bagat cu fetele la un loc scuze ,oricum multumesc de vizita

Mihaela11_jo 1

28.12.2010, 09:00

Delicioasa
La Multi Ani 2011 draga Mona!

aziz 1

28.12.2010, 10:29

Mihaela multumesc de aprecieri.Sarbatori fericite si un An Nou mult mai bun si cu mult mai multe realizari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de pui – Multicooker