Paste cu sos de rosii si legume mexicane

de Adi in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 9884 vizualizari

 

Din categoria retetelor simple si de post, cred ca pastele se incadreaza cel mai bine, pentru ca se prepara cel mai usor si pot fi servite cu multe alte ingrediente, alaturi.
”retete de post economice”

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne
  • 450 g legume mexicane
  • apă
  • sare
  • 1 ceapă albă
  • 1 lingurita zahar
  • 120 ml ulei
  • piper
  • 450 g pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 frunze de busuioc
  • cimbru
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii si legume mexicane:

Mai intai, se fierb legumele mexicane, direct congelate, in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, pentru maxim 10 minute, de cand ating punctul de fierbere.

Se scurg apoi si se trec prin jet de apa rece, pentru a-si pastra forma si culoarea.

In locul lor, in apa de pe foc, se adauga pastele, ca sa capete gust bun de la legume.

Se fierb 7-8 minute, sa nu se sfarame.

Cat timp am fiert cele doua preparate, pregatim si sosul de rosii.

Se toaca ceapa si se caleste in ulei incins, adaugand din cand in cand si cate putina apa, apoi, cand isi schimba culoarea si se patrunde, se adauga zaharul pentru a se carameliza.

Se adauga o lingura din sosul de soia, apoi pasta de rosii si foile de dafin.

Se completeaza cu o ceasca din apa in care fierb pastele si se lasa sa fiarba pana scade usor, adaugand pe parcurs si putin cimbru, frunze de busuioc rupte, piper si sare, daca mai este nevoie.

Pastele se scurg de apa si se adauga peste acest sos, se mai amestecă un minut doua pe foc, apoi se pot servi cu legumele mexicane si patrunjel verde, tocat.

O mancare pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si satioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci calugaresc