Din categoria retetelor simple si de post, cred ca pastele se incadreaza cel mai bine, pentru ca se prepara cel mai usor si pot fi servite cu multe alte ingrediente, alaturi.
”retete de post economice”
Mai intai, se fierb legumele mexicane, direct congelate, in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, pentru maxim 10 minute, de cand ating punctul de fierbere.
Se scurg apoi si se trec prin jet de apa rece, pentru a-si pastra forma si culoarea.
In locul lor, in apa de pe foc, se adauga pastele, ca sa capete gust bun de la legume.
Se fierb 7-8 minute, sa nu se sfarame.
Cat timp am fiert cele doua preparate, pregatim si sosul de rosii.
Se toaca ceapa si se caleste in ulei incins, adaugand din cand in cand si cate putina apa, apoi, cand isi schimba culoarea si se patrunde, se adauga zaharul pentru a se carameliza.
Se adauga o lingura din sosul de soia, apoi pasta de rosii si foile de dafin.
Se completeaza cu o ceasca din apa in care fierb pastele si se lasa sa fiarba pana scade usor, adaugand pe parcurs si putin cimbru, frunze de busuioc rupte, piper si sare, daca mai este nevoie.
Pastele se scurg de apa si se adauga peste acest sos, se mai amestecă un minut doua pe foc, apoi se pot servi cu legumele mexicane si patrunjel verde, tocat.
O mancare pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si satioasa.